Sida 1 av 1

Runddragen skruv till dimljuset.....

Postat: 2020-05-17 10:55:35
av Peter O
Hej alla,

Konstaterade idag att lampan i vänster dimljus (Turbo S fr -88) pajat och tänkte att det är lätt fixat. Dock, när blindbitarna kom loss så visade det sig att en av skruvarna som håller fast insatsen är runddragen och därmed omöjlig att skruva ur......

Skruven sitter djupt in, är omgiven av dyrt strålkastarglas och lackerad front så det är j-gt svårt att borra/slipa bort skallen. Min "fuskdremel" räckte inte in och borr i aktuell dimension är inte direkt långa... Dessutom, skruven fäster i en gänginsats av metall som sitter i ett plasthölje = lätt hänt att insatsen börjar snurra i plasten....

Någon som har något tips eller varit med om detta själv?


Hälsningar,
Peter

Re: Runddragen skruv till dimljuset.....

Postat: 2020-05-17 21:10:19
av DLS
Varit med om samma problem.
Fick borra bort huvudet på 2st har jag för mig. Borrade med liten borr och inte mycket i taget för att inte skruven skulle gå varm o smälta plasten.
När man borrat bort huvudet o fått bort lyktan kunde jag sen dränka den kvarvarande delen i rostolja och få loss dom med en mini rörtång.
Bytte sen ut alla skruvar mot rostfria insex skruvar.

Re: Runddragen skruv till dimljuset.....

Postat: 2020-05-17 21:24:19
av Peter O
Tack för tipset. Det får nog bli en sådan operation för min del också.....

Hälsningar,
Peter

Re: Runddragen skruv till dimljuset..... LÖST (sort of....)

Postat: 2020-05-18 20:32:31
av Peter O
Då så, det lyser i dimljuset igen. Lösningen blev en sådan här sats från Kjell & Co.

https://www.kjell.com/se/produkter/el-v ... ack-p40677

Men, helt smidigt gick det så klart inte. De här utdragarna körs motsols med en skruvdragare och tanken är att när "ätit" sig en bit ner i skallen släpper skruven. Det gällde dock inte min som rostat fast ordentligt. Men jag hade nytta av detta ändå eftersom de var effektiva som "fräs". Att fräsa bort skallen gick på ett kick jämfört med att borra. Biten som sitter kvar i insatshöljet ville inte släppa ikväll, utan jag satte ihop det hela med de tre hela skruvarna. Detta efter att ha dränkt den trilskande skruven i rostlösningsolja som nu ska få verka ett par dagar innan jag ger mig på att försöka få ut den.

Re: Runddragen skruv till dimljuset.....

Postat: 2020-05-18 20:53:45
av DLS
Bra det löste sig :)
Såg ut o vara en smidig sats. Idag finns det ju så mycket bättre skruvutdragare än dom gamla hederliga "grispittarna"