Page 1 of 1

Ny lack!

Posted: 2013-06-03 20:31:40
by Pekkan
Tjena!

Jag vill ha en Porsche 924 som 18-års bil, Självklart skall det bli den finaste i Sverige (åtminstone i mitt garage :P ) jag tänkte på färgen. Min favorit-färg är orange. Jag såg en saab med en liknande pearl lack så den vart nästan lite orange när solen lös på den (inget komplicerat) Jag funderade på om det går att köpa en med röd lack, matta ner den lite och sätta på en tunn orange metallic lack och lite klarlack därpå. Min fundering är hur komplicerat det blivit, och hade det sett bra ut?

Re: Ny lack!

Posted: 2013-06-04 03:44:11
by [Bobo]
För att det inte ska bli tydligt att du gjort det själv hemma i garaget så måste underarbetet vara perfekt.
Att lägga på ett lager candy-orange på en röd lack är görbart, men det är näst intill omöjligt att slipa ner en gammal lack så den blir jämn.

Stenskott, repor och små plåtskador kan inte lackas över, utan måste lagas innan man lägger på ny lack.
Det är där du stöter på problem...
Om du spacklar t.ex ett stenskott så kommer du få en ljus prick som lyser igenom. Om du inte lagar stenskotten kommer du få mörka prickar som lyser igenom. Speciellt om du ska använda en candyfärg.

Gamla röda bilar tenderar dessutom att inte vara jämnröda runt hela bilen, så du kan tvingas slipa olika djupt på olika ställen av karossen för att nå "frisk" färg, vilket lätt kan leda till att du slipar igenom...

Jag skulle rekommendera att antingen göra det ordentligt (alltså slipa ner, grunda och lacka i rätt färg från början), eller att du köper min röda innan jag hunnit polera den! :wink:
Min står för närvarande på bockar med en våtslipad lack och väntar på att bli blank.
Om du är sugen, så kan jag låta bli att polera den...

Bobo

Re: Ny lack!

Posted: 2013-06-04 08:42:05
by Pekkan
Nästa sommar är jag sugen :wink: Jag och min far har suttit länge och diskuterat bilfärger och liknande. Vi har kommit fram till att man måste plocka bort i princip allt på bilen för att man ska få bra resultat. :)