Page 3 of 3

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-05 20:01:17
by Wahl944
Är nog ganska säker på att jag har hittat felet nu, det har jag visserligen hävdat 8 gånger tidigare men man får väl vara positiv ett tag till. =)
Lutar åt att bränsleregulator är trasig så det blir för högt bränsletryck. Det gör att dessa 2.5Ohm:iga spridarna inte orkar öppna när alla är inkopplade men gör det när bara 3 är inkopplade. Ska göra en kontroll imorgon så att returen är fri så att det inte är nått knas med den.
Tog en svetstång idag och klämde åt bränsleslangen lite lagom och då funkade alla 4 spridare i alla fall så det känns som att det är här felet ligger.

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-05 22:32:33
by safe
Så kan det vara, har jag varit ute för på en 944a.

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-15 16:10:46
by Wahl944
Ja sagan om den röda 944:an fortsätter. Satte på en reglerbar regulator och tryckmätare så jag kan ha lite koll nu. Då startar bilen i alla fall, dock går den dåligt. Och skruvar jag upp trycket över 1.5 bar så dör den. Har ju tyckt att det här projektet varit väldigt roligt och givande tidigare men nu börjar jag tröttna alltså. Allting ser bra ut, har mätt så jag har 12v i kontakten. Allt annat är ju testat och funkar. Börjar fundera på om det är dom nya spridarna som är problemet. Funderar starkt på att skicka dom till BJP så att dom får mäta upp och testa dom så jag kan utesluta det i alla fall. Men nu får han stå och skämmas ett par dagar först....

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-15 18:29:56
by henca
Har du möjlighet att sätta tillbaka originalspridarna som satt där från början? För med de spridarna gick väl bilen tidigare?

m v h Henrik

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-18 15:57:24
by Wahl944
De som satt i när jag fick hem bilen funkar inte alls, det är en av dom sin klickar till när jag testar på bänken och jag provade precis att sätta i den och 3 nya och då gick dom nya men inte den gamla. Ska dock gå ut igen om testa lite mera med denna uppsättning.
Dock var det ju så att jag köpte fel spridare först och fick hem dom som ska sitta i S-modellen ch turbon. Dom ger för mycket bränsle så då går den fett. Men sätter jag i dom igen så kan jag ställa upp bränsletrycket till det som det ska vara och bilen går bra på tomgång. Sen går den ju fett ganska snart så det är ju inget att köra med tyvärr. Har fått tag i en omgång begagnade original-spridare som jag ska testa, insåg i efterhand att det var en högst tveksam säljare men jag hoppas att det dyker upp något i slutet av veckan. Annars vet jag inte hur jag ska gå vidare riktigt.
Kan det ha hänt nått med Styrboxen som gör detta? Känns ju som svartkonst man är inne och rotar i när det verkligen inte finns någon vettig förklaring.

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-18 16:18:32
by safe
Finns det ingen som kan låna dig en box?

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-18 18:45:09
by henca
Wahl944 wrote: 2020-11-18 15:57:24Dock var det ju så att jag köpte fel spridare först och fick hem dom som ska sitta i S-modellen ch turbon. Dom ger för mycket bränsle så då går den fett.
Då jag kikar i PET som går att ladda hem från
https://www.porsche.com/international/a ... catalogue/
tycker jag att det ser ut som om du skall ha spridare med reservdelsnummer 93060612000 , säljs av t ex utzon:
https://utzon.se/car/944-85-88/item/590 ... 4de3645ff6

Enligt Design911 verkar de ha bosch nummer 0280150158 :
https://www.design911.co.uk/fu/prod3872 ... 060612000/

m v h Henrik

Re: Röd 944 -86

Posted: 2020-11-21 14:15:11
by Wahl944
Jo men det är 0280150158 som jag har monterat nu.

Gjorde en riktig high-chapparal-koppling idag för att testa. Har dragit sladd direkt från boxen till jord-sidan och sen 12v direkt från batteriet. Tänkte testa detta för att verkligen utesluta att kablarna är dåliga. Det som händer då är att spridarna fortfarande är döda så länge jag kör på starten, men när jag släpper den så börjar spridarna spruta, och gör det tills jag rycker av 12v-sidan från batteriet. Tänker att detta kan ha att göra med att jag gått förbi DME-relät men lite konstigt känns det i alla fall. Teorier?

Just nu lutar jag åt att det är nått knas med spridarna i alla fall, dom är för "tröga" för att boxen ska orka öppna dom när trycket blir högre. Nästa steg blir nog att försöka hitta några begagnade som jag kan få verifierat att dom funkar eller beställa ett nytt gäng nya. Jag köpte ett par på Facebook av en kille som hörde av sig. Var lite stressad och satt och jobbade samtidigt så vi skickade lite meddelande och sen swishade jag pengar. Insåg sen lite senare när jag började kolla att hans profil prickar för att tänkbara tecken på att vara en bluff så jag insåg ganska snart att jag aldrig lär få se några spridare från honom. Ska ge det nån dag till men men. Har köpt en hel del genom åren men det här kan nog bli första gången det inte dyker upp nått alls. Inga jättepengar men tråkigt ändå.

Så om det är någon som har en uppsättning 0280150158-spridare så är jag väldigt intresserad av att köpa det.